Du er her: Mat > Dessert/bakst >

Eplekake (vegan)



Hva er vel bedre enn duften av nylagd eplekake? Dette er den perfekte unskyldning til å kose seg litt ekstra! (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

7,5 dl hvetemel
3dl sukker
2ts bakepulver
2ts vaniljesukker
1,5 ts salt
1ts kanel

2 dl olje
2 dl soyamelk (blandet med 3 ts eplesidereddik -la stå i 5-10min, rør rundt og melken har tyknet)
2ss maizena rørt ut i 1,5dl vann

1-2ss sukker og 1-2ss kanel (blandes, til å strø oppå).
5-7dl hjemmelagd eplemos eller 4-5 epler skåret i tynne skiver (en blanding funker også godt)

Slik gjør du:
Mål opp det tørre og ha det over i en bakebolle. Tilsett så olje, melk/eddikblanding og maizenajevning. Rør sammen til en tykk kakerøre. Fordel ca halvparten over i en form (22-24cm) og ha eplene over. Legg resten av røra oppå i passende "klatter" og strø sukker og kanel over til slutt.

Stekes på 175grader i 90min. Om toppen ser ut til å svi seg, dekk kaken til med aluminiumsfolie de siste 20-30 minuttene.

Serveres gjerne med vaniljeis, krem eller vaniljesaus. Kaken passer også godt å varme opp igjen dagen etter!


Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: | |
Alle oppskrifter av samme type: dessert/bakst
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Blåbæris med hvit sjokolademousse og bringebærculis
Dessert i rødt, hvitt og blått.
les mer

Raspberry swirl cheesecake
Flott bringebærostekake som passer fint på spesielle anledninger.
les mer

Eplekake
Hva er vel bedre enn duften av nylagd eplekake? Dette er den perfekte unskyldning til å kose seg litt ekstra!
les mer

Sjokoladepuffer
Dette er julegodis som er kjempeenkel å lage!
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


2 Comments

denne kaken er bare helt fantastisk! til å med folk som ikke liker eplekake spiste masse av kaka :)

Med «maizena», meiner de eigentleg maisstivelse? Maizena har mange andre produkt enn maisstivelse, og det finst andre produsentar av maisstivelse (akkurat som Tine har andre produkt enn lettmjølk, og det finst andre produsentar av lettmjølk enn Tine).

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.