Du er her: Mat > Dessert/bakst >

Bringebærpurè (vegan)



Deilig, frisk purè av bringebær! Perfekt til en rekke desserter, kaker mm. (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Denne hendige oppskriften kan brukes i nesten all type bakst. Du f.eks lage en deilig bringebærkake ved å bytte ut ananasen i denne kakeoppskriften.

Tips: Prøv å tilsett litt agar for en puddinglignende dessert eller krem i tillegg for en fromage.

Du trenger:
2pk frosne bringebær
2-3 ss agavenektar / lønnesirup
Bærsil (evt. tynnmasket kjøkkenhåndkle / sil)

Ha bærene over i en kjele som settes på middels varme. Kok opp. Tilsett søtning og kok noen min til alle bærene har tint.

Sil steinene fra bærene. Tips: Her kan det være lurt å bruke en skje eller en sleiv til å presse mest mulig bær gjennom silen. Det kan dessuten være lurt å gjøre dette i flere omganger slik at bringebærsteinene ikke "blokkerer" silen unødig.



Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften: |
Alle oppskrifter av samme type: dessert/bakst
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker
Flere oppskrifter

Risgrøt
Tradisjonell risgrøt på vegansk vis! Å veganisere risgrøten er enkelt; man bytter rett og slett ut kumelka med vegetabilsk melk og bruker vegansk margarin til servering.
les mer

Veganske eplemuffins
Søte og saftige veganske eplemuffins med sukker og kanel! Grunnoppskrifta kan også brukes til en rekke variasjoner.
les mer

Blåbæris med hvit sjokolademousse og bringebærculis
Dessert i rødt, hvitt og blått.
les mer

Raspberry swirl cheesecake
Flott bringebærostekake som passer fint på spesielle anledninger.
les mer


Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.