Brente mandler

Tradisjonsrikt juleknask som går raskt å lage!



Brente mandler hører med i julen og hvorfor ikke lage dem selv? Så lenge du passer på å ikke brenne sukkeret vil disse smake fantastisk!

Per 250g mandler trenger du:

ca 1 dl sukker (gjerne gyldent rårørsukker)
3ss vann
(1ss smør/margarin, valgfritt)

Stekebrett, bakepapir.


Start med å toast mandlene på ca 220 grader i 10-12 min med noen klyper maldonsalt over får du en fin kontrast mellom salt/søtt og sprøtt! Mens du venter på mandlene smelter du sukker og vann i en kjele på middels sterk varme. Omtrent når mandlene er ferdig bør sukkeret ha oppnådd en karamellbrun farge.

Mandlene tas ut av ovnen og has over i kjelen. Rør rundt med en tresleiv slik at alle blir dekket med sukker. Ha mandlene over på stekebrettet og la de avkjøle seg før de brekkes fra hverandre.
 
brente_mandler2_web.JPG





Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.