Is og sjokolademousse serveres med bringebærcoulis. Alt helt vegansk såklart. Foto: Mari Hult Dessert i rødt, hvitt og blått. (Av Mari Hult)Ingredienser til fire porsjoner:
Sjokolademousse:
Bringebærcoulis:
Framgangsmåte: Ha blåbær, sukker og lønnesirup i en liten gryte og la det småkoke i ti minutter. Alt sukkeret skal bli oppløst. Visp melk og maisstivelse godt sammen til det ikke er klumper. Hell over i blåbærgryten i en tynn stråle. Visp det hele sammen og la det koke noen minutter til det tykner. Hell blandingen over i en passende beholder og sett kaldt i minst tre timer. Kjør blandingen til is ved å følge instruksjonene på ismaskinen din. Oppbevar i fryser fram til servering. Sjokolademousse: Smelt sjokoladen i vannbad. Visp fløten stiv. Vend sjokoladen inn kremen, smak eventuelt til med litt melis. Riv i litt appelsinskall, og gjerne også et par dråper appelsinsaft. Fordel sjokolademoussen i porsjonsformer og sett kaldt. Bringebærcoulis: Kok opp vann og sukker. Avkjøl. Kjør sukkerlaken i en kjøkkenmaskin sammen med bærene til du får en jevn saus. Sil gjennom en finkornet sil for å bli kvitt bringebærfrøene. Anrett is og mousse på tallerkner, pynt med bringebærcoulis.
Fortsatt sulten? Emneord for denne oppskriften: is | Mari Hult Alle oppskrifter av samme type: dessert/bakst |
Flere oppskrifter
Risgrøt
Tradisjonell risgrøt på vegansk vis! Å veganisere risgrøten er enkelt; man bytter rett og slett ut kumelka med vegetabilsk melk og bruker vegansk margarin til servering. les mer Veganske eplemuffins Søte og saftige veganske eplemuffins med sukker og kanel! Grunnoppskrifta kan også brukes til en rekke variasjoner. les mer Blåbæris med hvit sjokolademousse og bringebærculis Dessert i rødt, hvitt og blått. les mer Raspberry swirl cheesecake Flott bringebærostekake som passer fint på spesielle anledninger. les mer |
Har du en kommentar?