Smoothie til frokost - hva & hvordan



Smoothie blir kanskje sett på som mer kosedrikk enn mat, men kan absolutt være et godt frokostalternativ med få enkle grep. (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Smoothie er perfekt når du har dårlig tid (portabel frokost, uten søl) og kan dessuten fungere godt for dem som ikke er så glad i tradisjonell frokostmat. Kroppen har lettere for å ta opp næringsstoffer fra flytende føde enn fast, og det er kanskje en av grunnene til at så mange sverger til smoothie minst en gang om dagen!

Hva bør jeg tenke på for å lettere bli mett?

1. Lag større smoothier. En solid smoothie kan godt være på mellom 0.5-1L eller mer!

2. Ta deg god tid. Ikke hell alt innpå med gang. Ta små slurker i gangen og du vil føle deg mer mett og fornøyd.

3. Tilsett mer enn frukt og bær. Avokado, nøtter, frø osv. øker næringsinnholdet og gir økt metthetsfølelse i tillegg til proteiner.

Prøv deg frem med disse oppskriftene (av Marte Orlowski Bergseng)

Alle oppskriftene kan tilberedes i en blender eller med en stavmikser. Juster konsistensen med vann, soyamelk, juice eller annen veske etter ønske.


Pæresmoothie
2 modne pærer (må være myke)
50-100 gr spinat (alt etter hvor mye man liker, kan prøve seg fram)
En liten skvett sitron eller noen blader sitronmelisse (setter en spiss på det hele)
 

Trippellykke
Ca 2 dl frosne jordbær
1 middels banan
1 avocado

 
Blåbær
2 dl frosne blåbær
1-2 blader grønnkål (uten den harde stilken) evt 50 gr spinat
1 stor banan
(evt 1-2ss hampfrø)
 

Jordbær/bringebær
1 dl frosne jordbær
1 dl frosne bringebær
1 mango
Evt litt vaniljepulver/vaniljesukker
 
 
Mangomango
1-2 pakistanske mango
3-4 middels tomater
 

Bananshake
3 dl frosne bananbiter
soyamelk (nok til at det dekker de frosne bitene)
1-2 ss peanøttsmør
(evt litt kakaopulver og - bananen gjør at det blir søtt)


Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken og kursarrangør. Flere oppskrifter av Vilje | Viljes blogg

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type:
Full oversikt: Hele oppskriftbasen | Matblogger | Veg. kokebøker

Liker du matstoffet på nettsiden vår?
Norsk Vegetarforening driver et bredt infoarbeid. Vi får til mye med lite. Kan du hjelpe oss å bli bedre?
Delta: · Bruk kommentarfeltet · Send inn en oppskrift · kjøp et mathefte · Andre måter du kan delta.
Bidra til å gjøre et stadig bedre infotilbud mulig - bli medlem og få fordeler. Eller gi en gave.
Matstoff: Hvorfor & hvordan | Mål i år | Oppnådd ifjor | Fokus nå.


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.