Vegansk grill-guideDet er sommer, og vi tør komme med følgende påstand: om noen måneder vil du angre bittert dersom du ikke griller minst en gang nå snart!

Norsk Vegetarforening har en stor guide til kjøttfri grilling, som vi utvider og oppdaterer hver sommer. Her finner du råd om hva du kan grille, tilbehør, og andre nyttige tips. Guiden er naturligvis tilpasset både vegetarianere og veganere.

Grilling er en viktig del av sommerhalvåret for de fleste av oss. Og selv om mange fortsatt sverger til kjøttpølser og svinekoteletter, finnes det massevis av kjempegode vegetariske alternativer som både er smakfulle, lekre, fristende og sunne! 


Vegetargrill = lett!
Ved hjelp av disse oppskriftene og tipsene kommer du fort igang - det er lettere enn du tror!

Marinert grillsopp
Hele sopp er perfekt til grilling! Smakssetter du den med en marinade / grillsaus blir resultatet ekstra saftig og smakfullt. Her får du oppskriften på en kjempegod balsamicobasert marinade. 


Potetsalat - slik varierer du!
Like selvfølgelig som en potetsalat ikke trenger å være rømmebasert er det også lett å variere uttrykket. Her får du flere gode tips og kanskje noen smakskombinasjoner du aldri har prøvd? Hentet fra Den norske vegankokeboken.
Grillspyd med marinert tofu
Grønnsaksspyd er og blir en vegetarklassiker på grillen, men hvorfor ikke pare spydene med litt marinert tofu også? Det er både grillvennlig og holder deg mett lengre.Seitanpølser
Seitanpølser passer til alt man ellers ville brukt vanlige pølser til - også på grillen! Oppskriften er hentet fra Den Norske Vegankokeboken.
 

Avokadosalat
Enkel, kjapp og delikat salat som passer utmerket som tilbehør til et uttall middagsretter, grillmat eller til lunsj. Her kan man enkelt tilsette litt ristede pinjekjerner, valnøtter eller litt bønner for variasjon. 


TofuSun
Tofubasert salat som passer utmerket til grilling eller som en lett sommermiddag. Potetsalat
Kjapp potetsalat uten rømme. 
 
Fortsatt ikke overbevist? Vi har enda flere aktuelle grilloppskrifter.

Alt det praktiske
Grønt lys for grill - en introduksjon som gjør det lekende lett å lage vegetarisk sommermat som passer på og rundt grillen! Her finner du praktiske råd og andre nyttige erfaringer både for nybegynnere og de mer erfarne.

Vegetarisk grillfest - en morsom artikkel full av tips. Inneholder også en rekke gode forslag til god og lett tilgjengelig mat som er egnet for grilling.


Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type:


I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.