Ukemeny: "Enkel og grei hverdagsmat"Lurer du på hva du skal ha til middag? Det å følge en ukemeny er både smart og inspirerende! (Av Vilje Bech, forfatter av Den norske vegankokeboken)

Det å planlegge ut i fra ukemenyer er ikke bare økonomisk, men også i mange tilfeller sunnere, bedre og mer inspirerende!

Denne menyen er basert på relativt enkle hverdagsretter som også egner seg godt til lunsj dagen etter! De er hentet rundt om fra oppskriftbasen vår, og mange av dem er sikre vinnere med flere tiårs fartstid.

Ukemenyer er dessuten en kjempefin måte å bli mer kjent med vegetarmat på for nybegynnere og andre nysgjerrige. Menyen passer godt til både barn og voksne, og alle oppskriftene er veganvennlige.


MANDAG:
Spaghetti alla puttanesca (vegansk)
Originalversjonen av Napolis infamøse pastarett inneholder ansjos, men denne vegetariske varianten er minst like slagkraftig.

Avokadosalat (vegan)
Enkel, kjapp og delikat salat som passer utmerket som tilbehør til et uttall middagsretter, grillmat eller til lunsj. Her kan man enkelt tilsette litt ristede pinjekjerner, valnøtter eller litt bønner for variasjon.


TIRSDAG:
Squash- og paprikasabji (vegansk)
Sabji (el sabzi) betyr rett og slett noe sånt som krydret grønnsaksrett. Spises mye i India/Pakistan. 

Indisk brødsnacks (vegansk)
Super partysnack!

Eplechutney (vegansk)
Selvskreven gjest til indisk mat!


ONSDAG:
Linsegryte (vegansk)
Denne gryta kan lett "oppgraderes" ved å tilsette forskjellige grønnsaker etter smak.

Grønn salat (vegan)
Mange er kanskje skeptisk til å putte blomkål i salat, men om man bruker små nok biter blir inntrykket ganske annerledes. Blomkålen tilføyer ikke bare nyttige næringsstoffer, men også en ekstra sprøhet som definitivt gjør seg i kontrast til f.eks sjampinjongene. 


TORSDAG: (bland disse to sammen)
Pilaffris (vegansk)
Pilaff refereres stort sett til ris som er frest raskt i olje før koking. Smakstilsetninger varierer selvsagt, så her må du bare prøve deg frem til en kombinasjon du selv liker. Denne oppskriften er en ganske basic variant som tåler eksperimentering. 

Kikertsalat (vegan)
Salat som gjør seg godt som en del av et tapasbord, til grillmaten, til middagen og til og med varm. Vend den inn i pasta, ris eller andre gryn for en enkel middag- eller lunsjrett.


FREDAG:
Spinatsalat (vegan)
Den aller beste maten er ofte svært enkel og lite avhengig av tidkrevende tilberedningsmetoder for å få frem de beste smakene....

Aubergineform (vegansk)
Lasagne er gjerne noe av det første man tenker på når man tenker på mat fra Italia. Med sin lagvise oppbygning minner aubergineform om lasagne. Men ikke bare er smaken annerledes: konsistensen er nemlig mer mettende, uten å gi den tunge etterpåfølelsen man fort får av lasagne.


LØRDAG:
Enkel burritos (vegansk)
Stort mer meksikansk enn dette blir det ikke... en mettende rett som er lekende lett å lage!

Guacamole (vegansk)
Guacamole på boks vil aldri bli det samme etter å ha forsøkt denne autentiske oppskriften fra en meksikansk landsby!

Rød salsa (vegansk)
Salsa betyr rett og slett saus. Her i Norge omtales salsa primært som en tomatbasert, sterk saus som fins i et uttall varianter på butikken.


SØNDAG:
Grønnsaksfrikadeller (vegansk)
Enkelt, klassisk og godt!

Festgrateng (vegansk)
Lettvindt potetgrateng.

Rødkålsalat med ruccola (vegan)
Krisp salat vendt i persille- / hvitløksdressing. Passer fint i kontrast til litt tyngre middager med sitt friske uttrykk.
Likte du denne?
Vilje Bech er forfatter av Den norske vegankokeboken. Flere oppskrifter av Vilje

Fortsatt sulten?
Emneord for denne oppskriften:
Alle oppskrifter av samme type:


3 Comments

hurra! så fint med de menyene dere lager. fint at det er flere retter i menyen for hver dag også :-D

Lurer på om dere kan lage til en slags sms varsling? Man melder seg på betaler litt pr sms og får - en dag i uken feks - en oppskrift inn på sms :)

Hei Monica,

Takk for en spennende ide! Dette er et tips vi skal ta med oss videre. Uansett får man med seg det aller meste via nettsiden vår her til enhver tid via den nye Siste 20-ovwersikten vår.

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.