Vegan og vegetariansk matlaging

Artikler om vegetarisk matlaging - rundt høytider, spesielle anledninger og i hverdagen.

 Stemningsrapport fra et kokekurs
Vi befinner oss i et kjøkken på Grünerløkka i Oslo en lørdag formiddag. En liten samling mennesker med et felles mål: Vi skal lære oss å lage vegetarmat!

 Kunsten å bruke grønnsaker: En introduksjon
Statens ernæringsråd anbefaler at alle spiser i hovedsak plantebasert kost, og her spiller nettopp grønnsaker en helt sentral rolle. For å sikre variasjon kan et nyttig grep være å ikke bare variere grønnsakene, men også tilberedningsmetodene:

 Betydningen av grønnsaker: En kort innføring
Mange hevder og tror at når man er vegetarianer spiser man bare grønnsaker. Det er selvsagt ikke riktig...

 Nøttestek S.O.S
Det å lage nøttestek er ikke alltid bare bare...

 Vilje Bech: Ting jeg liker - Flaskegresskar (butternut squash)
Du har kanskje sett disse lett gul-oransje grønnsakene ligge i butikken uten å vite helt hva du kan gjøre med dem?

 Enkle gleder til lune dager - veganske desserttips!
Gjør desserten ekstra fristende med få, enkle grep som garantert gir suksess!

 Frem fra glemselen: Tradisjonelt urtekrydder
En enkel innføring til hvordan de "gode gamle" urtekrydderene brukes.

 Soyabiter - et sunt alternativ til kjøttdeig
Er TVP og soyamince det samme? Hvordan bruker du soyachunks? Denne kortfattede, praktiske artikkelen besvarer det meste!



Vegetarisk ordliste.
Her finner du forklaring til mange nyttige ord og uttrykk.

Rawfood
Råkost-sidene inneholder både en innføring i råkost og en populær spireguiden.
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.