Du er her: Lokalguider > Vestlandet > Rogaland >

Vegan- og vegetarguide for Sandnes

Her finner du en oversikt over tilbud og tjenester for alle som vil spise vegetarisk i Sandnes. Ressursene som nevnes inkluderer vegetar-vennlige butikker, restauranter med veganretter, kafeer med soyamelk, helsekost med vegetarvarer osv.


SPISESTEDER (se også: restauranttips)
Restauranter, kafeer, utesteder osv som skal tilby mat for vegetarianere, evt også veganske retter:

No 28 Pizza (Industrigaten 1, tlf 51 66 28 28)

Pizzarestaurant som skal ha flere vegetarretter på menyen. Pizzadeigen inneholder melk, mens den glutenfrie deigen skal være vegansk.

Royal Thai (Langgaten 87, tlf 52 90 90 49)
Skal ha egen vegetarmeny og skal kunne lage flere av disse veganske.

Asia News (Langgata 25, tlf 51 62 30 20)
Skal føre flere ulike veganske retter med tofu til en rimelig pris, og være et populært sted blant vegetarianere i området.

Charles og de (charlesogde.no, Langgaten 41, tlf 51 68 32 00)
Skal normalt kunne tilby kaffedrikkene sine med vegan soyamelk, og tidvis ha enkelte vegetarretter på menyen.

El Greko (Langgata 66, tlf ukjent)
Skal ha flere vegetarretter på menyen, bl.a. vegetarlasagne, vegetarpasta, grillet halloumi m.m.

Peking Cuisine (Storgt. 41, tlf 51 66 53 11)
Skal kunne tilby nesten samtlige av sine retter i vegetarisk / vegan utgave på forespørsel, av og til også med tofu. Skal også kunne lage spesialkomponerte veganske retter med valgfri saus.

BUTIKKER (Se også: nyheter i produktguiden)
Forhandlere av helsekost, dagligvarer, innvandrerbutikker osv. med vegetariansk utvalg i hyllene:

Life Sandnes (Kirkegaten 11, tlf 51 66 68 82)
Skal ha en rekke vegetariske frossenvarer samt andre basisvarer egnet for veggiser.

Naturlig Vis (Sandved terrasse 14, tlf 51 62 23 29)
Skal ha et bredt utvalg innen vegetarprodukter, og skal kunne skaffe andre varer ved forespørsel.

Sunkost (Kvadrat Nord, tlf 51 96 01 35, Kvadrat Sør, tlf 51 96 01 30, begge Gamle Stokkavei 1)
Maxi Storsenter (Gravarsveien 7, tlf 51 66 98 80)
Solsikken (Langgaten 7, tlf 51 66 36 53)
Samtlige av disse fører normalt et allsidig utvalg vegetariske frossenvarer, vegan iskrem, enkelte pålegg og andre matvarer spesielt egnet for vegetarianere og veganere.

MATKURS
Norsk Vegetarforening har ikke planer om livsstils-, helse- eller kokekurs, men kan tilby det på forespørsel. NV arrangerer kurs mange i større byer over hele landet.


Andre vegan- og vegetarguider for Vestlandet: Bergen | Stavanger
Førde | Sogndal | Haugesund | Molde | Kristiansund | Ålesund | Volda

Vil du møte veggiser fra Rogaland?
Vestlandsseksjonenforumet kan du utveksle tips, dele erfaringer, møte og lære fra veganere og vegetarianere som bor nær deg! Forumet er gratis og åpent for alle.


Se også våre intervjuer med veggiser fra dette området:
| |

(Denne lokalguiden er revidert i oktober 2012.)

Noe du savner? Via kommentarfeltet bidrar du enkelt til å gjøre denne lokalguiden bedre!


12 Comments

Jeg bruker Naturligvis i Vågsgata. Syns utvalget der er godt, og de har hjulpet med å skaffe ting de ikke har inne. Tommelen opp!

El Greko i Langgata har flere vegetar-retter: Vegetar Lasagne, Grillet Halumni og vegetar-pasta.

Jeg har i dag lagt inn kommentarene skrevet ovenfor i selve guiden. Tusen takk for bidrag! Har du som leser dette flere tips? F.eks. steder som bør legges til, eller oppføringer i guiden som bør endres? Da håper jeg DU legger inn en kommentar :-)

Etter å ha lest denne guiden har vi spist take-away fra Asia News flere ganger i ntil i dag da jeg spurte hva som var i sausen og fikk til svar at det var kyllingkraft som de selv produserer. Jeg kommer til å gjøre min egen research i fremtiden.

Det er kyllingkraft i sausene på Asia News

Jeg fikk veganpizza på NO28. Den glutenfrie bunnen er uten melk og så kan man velge veganske ingredienser. Jeg valgte tomat, paprika, chili, hvitløk og oliven. De var litt gjerrige med grønnsakene, og det var en kjedelig tomatsaus, men et greit alternativ når man skal spise veganpizza ute.

Royal thai i langgata har egen vegetarmeny, det står ikke egg og melk som ingrediens på noen av rettene, men jeg har sendt epost og spurt om dette. Spurte og om evt bruk av fiskesaus og østerssaus og kjøttkraft.

Royal thai i Sandnes sitt svar på spørsmål om vegetarrettene er egnet for veganere:

Vegetarrettene er egnet for veganere, alt er uten melk og egg. Phad Thai velger de fleste veganere med egg men kan og lages uten. Alle rettene er fri for for fiskesaus, østersaus og annen kraft fra dyr, fisk og skalldyr.

Bruker de kyllingkraft i vegetar/veganrettene også?

Hei!

Vegetariske retter skal ikke ha kyllingkraft i seg, men det er lurt å høre med dem for sikkerhets skyld da de ofte bruker samme sausene som til kjøttrettene.


Mvh
Vigdis

Hei. Kinsarvik naturkost butikken på bystasjonen har et fint utvalg av veganske produkter og kjøtterstatninger. Her fant jeg tempeh og røkt ost (kjempegod). :)

No. 28 Pizza finnes ikke lenger i Sandnes. Nedlagt.

GamlaVærket tilbyr for øvrig en vegetarisk burger lagd av linser (de har liste over allergener i menyen).

På Hotel Residence hadde de en omfattende burgermeny sist jeg var der. Mener de tilbyr vegetariske alternative. Usikker på om de har veganske alternativ.

Sandnes Brygge har noen vegetariske retter på menyen. Gir man beskjed ved bestilling (i restauranten), kan man få en vegetarisk (kanskje også vegansk?) variant av retten man bestiller. Dersom man bestiller bord og gir beskjed ved bestilling, har de anledning til å kjøpe inn aktuelle råvarer.

Mondo serverer aldeles nydelig mat. Der er det også mulig å bestille vegetariske retter fra menyen. Usikker på om de har veganske alternativ.

Delikatessen har for øvrig også vegetariske alternativ i menyen. De er også meget medgjørlige hva gjelder å lage et vegetarisk alternativ. De er dyktige og særs interessert i å skape et godt måltid uavhengig av matpreferanser.
Jeg har både ved forhåndsbestilling og bestilling ved disk sagt at de kan "go crazy" når de skal komponere en vegetarrett, noe de har gjort. Det ville overraske meg om holdninga er ulik når det kommer til vegansk mat.

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.