Du er her: Lokalguider > Østlandet > Vestfold >

Vegan- og vegetar-guide for Sandefjord

Her finner du en oversikt over tilbud og tjenester for alle som vil spise vegetarisk i Sandefjord. Ressursene som nevnes inkluderer vegetar-vennlige butikker, restauranter med veganretter, kafeer med soyamelk, helsekost med vegetarvarer osv.


SPISESTEDER (se også: restauranttips)
Restauranter, kafeer, utesteder osv som skal tilby mat for vegetarianere, evt også veganske retter:

 
Subway (www.subway.no, Torvet 10, Sandefjord, tel 46 98 33 11)
Skal ofte tilby baguetter med vegetarpaté, samt enkle, veganske alternativer.
 
Chili restaurant
(chili-restaurant.no, Søebergtorget 5, tlf 33 44 64 53)
Kinesisk matsted som skal ha en vegetarisk rett fra buddhistisk-kinesisk kjøkken på menyen. Denne er også helt vegan.
 
Fuji shushi (Aagaards plass 5, tlf 33 47 11 11)
Skal ha en vegan maki-rett på menyen, avokado-maki.
 
Jordbærpikene (Torget 7, tlf 33 46 42 99)
Cafe hvor det som oftest skal gå an å få kaffedrikker med soya- eller rismelk ved forespørsel.
 
Kismat Indisk Restaurant (Kilgata 1, tlf 33 52 30 30)
Skal ha en rekke vegetariske retter, inkluder vegan chana masala. Bruker normalt smør i risen, men kan tilby ris uten smør på forespørsel, helst litt i forkant.
 
Primo Piano (www.primopiano.no, Jernbanealleen 24, tlf 33 46 80 59)
Italiensk matsted. Skal ha to grønnsakspizzaer uten kjøtt på menyen, men skal bruker konvensjonell ost med animalsk, ikke-vegetarisk løpe.
 
BUTIKKER (Se også: nyheter i produktguiden)
Forhandlere av helsekost, dagligvarer, innvandrerbutikker osv. med vegetariansk utvalg i hyllene:
 
 
Gunillas helsekost (Kongensgate 18, tlf 33 46 70 73)
Helsekostbutikk som skal føre mye forskjellig innen både basis- og spesialprodukter som passer for vegetarianere, inkluder burgere, farse, pølser mm.  Har også en kafé som skal ha vegetarisk /økologisk profil med lunsjretter, salater, kaker, raw food osv.
 
Meny 
Arena Pindsle, Nygårdsveien 84 , tlf 33 42 77 00
Haslesenteret, Nedre Gokstadvei 27 , tlf 33 46 13 14
Åsane, Hystadveien 290, tlf 33 45 49 00
Stadiontunet, Laskenveien 4,  tlf 33 48 21 30
Indre Havn, Kilgata 25, tlf 33 48 27 50
Samtlige av disse skal ha et utvalgt vegetarianske, inkludert veganske frossenvarer, og et godt utvalg innen andre basisvarer, inkludert alternativer til melk og ost. Butikken i Kilgata skal periodevis ha ekstra godt utvalgt.
 
Sunkost Jan's (Jernbanealleen 21, tlf 33 46 93 10)
Veletablert helsekost som skal ha et godt og allsidig utvalg innen vegetar- og veganmat, inkludert ferdigvarer, tofu, soyaprodukter og frossenmat.
 
MATKURS
Norsk Vegetarforening har ikke planer om livsstils-, helse- eller kokekurs, men kan tilby det på forespørsel. NV arrangerer kurs mange i større byer over hele landet.
Andre vegan- og vegetarguider for Vestfold: 
Tønsberg | Larvik | Horten | Holmestrand

Vil du møte veggiser fra ditt lokalområde?
I Østlandsseksjonenforumet kan du utveksle tips, dele erfaringer, møte og lære fra veganere og vegetarianere som bor nær deg! Forumet er gratis og åpent for alle.


Se også våre intervjuer med veggiser fra dette området:
| |

(Denne lokalguiden er revidert i september 2017.)

Noe du savner? Via kommentarfeltet bidrar du enkelt til å gjøre denne lokalguiden bedre!


5 Comments

Jeg har handlet mye på Jan's Helsekost i Jernbanealleen. Det er en Sunkost butikk med godt utvalg.

Jeg og lker den i Jernbanealleen, men bruker den i Kongensgate/Kirkegata også. Litt varierende utvalg. Gunillas Helsekost tror jeg den heter.

Gunillas helsekost selger Seitan :-)
Jeg savner fortsatt tempeh. Har så langt bare funnet det på glass i Oslo hos Røtter.. er fristet til å prøve å lage det selv..

Håndverkeren kafé tilbyr også veganske melkealternativer.

Tror denne listen burde oppdateres. Det finnes nå vegansk og vegetarisk halvfabrikata i de fleste butikker i Sandefjord. Obs har nok mest av Coop kjedens butikker, men også Rema 1000 har noen vegetarianer produkter. Litt irriterende at de legger kyllingretter i samme sted med overskriften vegetar, kylling er såvidt jeg vet ikke fra trær eller busker, og er vel neppe rotgrønnsaker. Kanskje noen her kunne lage en guide til begrepsforvirrede kjøttetere? De fleste innbiller seg at jeg spiser det kaniner spiser, altså løvetann, salat, pellets og agurk (og andre grønnsaker de får tildelt som kjæledyr), jeg unngår å spise i selskap der det kun er (idiotiske) kjøttetere fordi jeg føler jeg blir mobbet og trakassert, mens når jeg påpeker at de spiser griseromper og dyrelik så blir de dritsure (gjør det bare når de holder på med mobbingen og ikke gir seg når jeg ber dem om å holde opp). Jeg er ikke veldig hårsår, og jeg kan være med på løvetannspøken, men når jeg blir beskyldt for å spise maten til dyra, at det er farlig å være vegetarianer, at det er farlig for helsa og at vegetarianere alltid er syke, får spørsmål som jeg mener de burde skjønne svaret på, f.eks om jeg spiser reker, fisk, kylling, pølser, leverpostei o.l

Folk innbiller seg ofte at vegetarianere spiser fisk, jeg aner ikke hvorfor, fisk er jo kjøtt. Fisk har jo kjøtt på bena, fiskekjøtt, ikke fisk. Det samme med kylling. Jeg pleier å svare at jeg bare spiser fiskepinner fra fiskepinnetreet som står ved siden av pengetreet i hagen. Mange skjønner ikke noe og noen spør tilogmed om det finnes fiskepinnetrær. Barn forstår faktisk humoren i det bedre enn voksne.

Jeg er ofte syk, men har vært syk lenge før jeg ble vegetarianer for over 20 år siden, antageligvis ville jeg vært dårligere hvis jeg spiste kjøtt da leddsykdommer sies å bli mindre vonde av vegetarisk kosthold, noe som stemmer godt med de jeg kjenner som har samme sykdom og spiser store mengder kjøtt, de må bruke masse smertestillende også.

En annen ting jeg savner er i forhold til animalske ingredienser i medisiner. Noen medisiner er f.eks i kapselform, og det står ikke om det er animalsk gelatin, noe jeg vil anta. Hva gjør man da når det er medisiner man MÅ ta? Skal man heller dø enn å ta medisinene pga en animalsk ingrediens? Jeg har fått medisiner som innholder schellack, og har forstått det som at det er kokongen til lus, og at man dreper flere hundretusener for å lage en kilo schellack, det er litt vanskelig siden jeg trenger medisinene, men ikke livsnødvendig som i at man dør uten, men det er helt ekstreme smerter som kan lindres av de pillene.
Hvis det var en liste med stoffer i medisiner så kunne man spørre legen om alternativer uten animalske ingredienser. Akkurat for de pillene jeg lurer på så finnes det ingen alternative medisiner, kun akkurat de medisinene som virker på den sykdommen, og da står man i et etisk dilemma. Jeg har foreløpig ikke tatt dem, men skal egentlig begynne på dem neste gang jeg får anfall.

Jeg er lacto-ovo vegetarianer, men innsekter og knuste ben inngår ikke i mitt kosthold, og det sitter langt inne når man vet det.

Skal spørre legen i morgen om medisinene finnes som tabletter istedenfor kapsler.

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.