Feilinformasjon om vegetarisme og veganisme i media

Av og til kommer noen med informasjon om veggissaken som er direkte feil. Her får du fakta og motargumenter:


 Norsk helsekostfirma sprer farlig feilinformasjon
Det er useriøst, og alvorlig for veganere når Supernature nevner spirulina, alger og chlorella som gode kilder til B12 for personer med mangler.


 Lavkarbo-faktabløff om "overfokus" på frukt og grønt
For å fremstille vegetarisme negativt velger den ledende lavkarbo-tilhengeren Dag Viljen Poleszynski å presentere faktafeil, og å ty til enkeltstående sjokkhistorier fra andre land.


 Advarsel: Alvorlige påstander mot veganisme fra lavkarbo-lege
Forfatter og lege Sofie Hexeberg har via Dagbladet.no kommet med en kategorisk og dramatisk beskrivelse av veganisme som skadelig og utilstrekkelig. Norsk Vegetarforening avviser dette som tendensiøst, misvisende og udokumentert.


 Et sted starter fordommer
Av og til kan medienes presentasjon av veganisme ha større sensasjonsverdi enn faktisk nyhetsverdi. Denne uken skjedde det igjen - i Dagbladet.


 Diktatorer og andre dogmatikere (fra Vegetarnytt nr 5)
Var Hitler vegetarianer? Under et lengre opphold i London tidligere dette året, sakset jeg en del interessant stoff fra britiske aviser. Når mer enn 10% av landets befolkning ikke lenger spiser kjøtt, er det ikke rart at det skrives mye om vegetarisme i pressen.


Noe du savner?
Kjenner du til andre konkrete kilder til feilinformasjon/urettferdig kritikk av vegetarisme? Ta gjerne kontakt slik at vi kan undersøke den aktuelle saken videre.