Dine spørsmål: Send inn spørsmål om vegetarisme og veganisme

Er det noe du lurer på rundt det å være vegetarianer, lage veganmat, eller det å gå over til et dyrefritt kosthold? Via Dine spørsmål-spalten gir Norsk Vegetarforening deg svar!


Spørsmålene blir besvart av engasjerte veganere og vegetarianere som har lang erfaring, og som sitter på nyttig kompetanse de gjerne vil dele med andre. Helse, matlaging, overgang til vegetarisme, praktiske utfordringer, veganisme og produktinformasjon er eksempler på områder vi dekker.
 
Spørsmålene blir selvsagt anonymisert. Det er kun noen få områder vi ikke dekker:
- Individuell og spesifikk rådgivning innen ernæring. Vi besvarer helsespørsmål på generell basis, uten å leke doktor. Slike useriøse svar hadde du ikke vært tjent med uansett.
- Detaljinformasjon om spesifikke produkter, f.eks. i akkurat hvilke butikker en vare er tilgjengelig, og sammenlikning av forskjellige produkter.
 
Spørsmål kan sendes inn på e-post til kontakt (alfakrøll) vegetar.com eller via kommentarfeltet nedenfor.

 

Foto: IstockphotoSPØRSMÅLSPALTEN
Dine spørsmål: vegetarisme | veganisme | spør kokkene | stille et spørsmål?
Vanlige spørsmål: vegetarisme | veganisme
4 Comments

I de fleste oversikter over hvilke matprodukter man må spise når man legger om til vegetarisk kosthold, så virker det som om korn er en vesentlig del av kostholdet. Men hvordan kan man kombinere et vegetarisk kosthold med et glutenfri kosthold? Hva vil man evt mangle da av vitaminer og mineraler, og hva bør man erstatte det med?

Hei, og takk for spørsmål! Vi har faktisk svart på et liknende spørsmål om vegetarisme og candida allerede. Svaret finner du her:
http://veg-veg.no/vegetar/dinespørsmål/vegetarisme_og_candida

Åpnet I dag en Soyamelk som uåpnet er holdbar til den 17/10-16. Den var tykk og klumpete, åpnet en til med same dato, og den var liknes. Har brukt soyamelk lenge, men har aldri opplevd dette før. Hva har gått galt med denne?

Det er vanskelig å gi noe sikkert svar på dette, men antakelig har dette med feilproduksjon, transport, oppbevaring eller liknende å gjøre. Om man sparer kvitteringer er dette noe butikk eller produsent bør kunne refusere. Det er forøvrig første gang vi hører om dette, så heldigvis er dette antakelig et lite utbredt problem, heldigvis.

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.