Du er her: Vegetarbutikken > Tilskudd >

Veganbutikken: Veg1 - Vegansk kosttilskudd

Supplementet Veg1 er utviklet spesielt for veganere, men er også nyttig for andre slags vegetarianere - og alle andre. 

 

OBS:  Vi har hatt leveranseproblemer med dette produktet. Det er derfor dessverre ikke tilgjengelig for salg akkurat nå. Legg gjerne igjen epostadressen din i kommentarfeltet om du vil ha informasjon så snart det er tilgjengelig igjen. Din kommentar publiseres selvsagt ikke.

 

Veg1 er et rimelig multivitamin produsert av The Vegan society. Det dekker dagsbehovet for de få vitaminene alle som følger et vegant kosthold bør være litt ekstra påpasselige med (men ikke mineraler som jern og kalsium).

Tilskuddet kommer som små tyggepastiller med enten mild solbær- eller appelsinsmak - dette varierer fra tid til annen fra produsenten. Den søte smaken passer også godt for barn (da i halv dosering, som angitt på pakken). Hver pastill dekker en voksen persons dagsbehov for følgende stoffer, i tråd med EUs anbefalinger:

Vitamin B2
Vitamin B6
Vitamin B12
Vitamin D
Folsyre (også kjent som Vitamin B9)
Jod
Selen

Hver pakke inneholder 90 tabletter, altså hele tre måneders forbruk.
 

OBS:  Vi har hatt leveranseproblemer med dette produktet. Det er derfor dessverre ikke tilgjengelig for salg akkurat nå. Legg gjerne igjen epostadressen din i kommentarfeltet om du vil ha informasjon så snart det er tilgjengelig igjen. Din kommentar publiseres selvsagt ikke.BESTSELGERE AKKURAT NÅSISTE NYTT I BUTIKKEN


22 Comments

Hei, først må jeg bare si at dette virker som et knallbra tilbud. Men jeg lurer på hvor D-vitaminene stammer fra, regner med at det ikke stammer fra saueull? Samt om det er tilsatt noen form for søtningsmiddel? Evt. hvilke søtstoff det er snakk om.

D-vitaminet har ikke animalsk opphav, nei - verken saueull eller fiskeolje. Og vegansk sukker er brukt som søtningsmiddel, så her er det bare å kjøpe en eske eller to og se om det er noe for deg :)

hvor kommer D-vitaminet fra da?

Veg1 er et rent vegansk produkt. Vegan d-vitamin har vanligvis bakterielt opphav. Mer om dette kan du lese på http://vegansiden.com/mt/2006/12/vegan_ernring_dvitaminer_i_et.html

D vitaminet kommer fra ergocalciferol, en form for vitamin D (vitamin D2). Ergocalciferol er laget fra viosterol, som selv blir til når ultraviolett lys aktiverer ergosterol.

hei! jeg lurer på om det er greit å bare svelge de hele? jeg er ikke så veldig fan av smaken på de. takk! supert produkt!

Ja da - de kan utmerket svelges. Solbærsmaken skal fungere veldig bra for barn, var visst derfor produsenten landet på akkurat det :)

Før de som er intresserade av innehållsførteckningen så kommer den hær:

PRODUCT SPECIFICATION
Product : Vegan Society Chewable Multivitamin (VEG 1)
Description : Round, yellow speckled chewable tablet

Active ingredients per tablet
Selenomethionine (60µg Se) 12mg
Vitamin D2 (400iu Vit D – 10µg Ergocalciferol) 4mg
Pyridoxine Hydrochloride (2mg Vit B6) 2.44mg
Riboflavin (Vit B2) 1.6mg
Folic Acid 200µg
Potassium Iodide (150µg Iodine) 200µg
Vitamin B12 10µg

Other ingredients per tablet
Sucrose
Dextrose
Acacia
Stearic Acid
Blackcurrant Flavour
Magnesium Stearate
PVP

Tablet size : 7/16 inch
Tablet weight : 700mg

Hei, vurderer å gå over til vegetarianisme og senere veganisme, kan jeg begynne å bruke dette produktet allerede nå?

Ja da, disse kosttilskuddene kan man utmerket godt bruke også selv om man ikke er vegetarianer eller veganer ennå.

kosttilskudd er aldri ment å være en erstatning for godt kosthold, men kan godt fungere som et hjelpemiddel i startfasen, sammen med oppskrifter, fakta om ernæring og tips om hvordan man går fran :)

Hvordan er dette å gi til vegan-barn? :)
Sønn min er snart fem.

Takk :)

I følge pakken skal barn under 12 år ha en halv tablett daglig.

Lykke til!

Hvordan er det med oss som i hovedsak spiser frukt, og kun frukt. Er disse vitaminene tilstrekkelig?

Hei Kim,

Vi ønsker å være en seriøs informasjonleverandør, og later ikke som vi er helsepersonell som bedriver konsultasjon - enda mindre på kommentarfeltet på nettsidene våre osv.
Veg1 er et tilskudd til et variert kosthold spesielt rettet mot veganere, men det noe dyrere Seven Seas er et bredere kosttilskudd med flere vitaminer og mineraler, også utenom de få veganere bør være spesielt obs på.

Hva du bør ta av tilskudd til akkurat din diett, dersom det er stoffer du er redd for å få for lite av via kostholdet, er noe du bør samtale om med kompetent helsepersonell.

Det er ingen generelle anbefalinger om at vegetarianere må ta kosttilskudd bare fordi de er vegetarianere.

Hallo!

Jeg er allergisk mot solbær, og lurer på om det faktisk er solbær i dette kosttilskuddet? Hvor kommer smaken egentlig fra?

Takk på forhånd!

Takk for spørsmål. Det er naturlig solbær i tilskuddet, ikke kunstig smaksstoff. Men vi har en god nyhet til deg: Produsenten har nå begynt å både sende oss Veg1 med solbær- og appelsinsmak. Bare angi at du ikke vil ha solbær i kommentarfeltet, så skal vi ordne dette.

Grunnen til at vi ikke helt enkelt angir dette som en valgmulighet når man bestiller, er at det varierer fra gang til gang hvilken smak produsenten. Men vi har alltid litt av hvert liggende til allergikere eller folk som virkelig ikke kan fordra enten solbær eller appelsin. Begge smakene er forøvrig veldig milde :-)

Hei.

Må si jeg tviler sterkt på at det er ekte solbær i dette produktet skal vi tro på den opplyste innholdsfortegnelsen lenger oppe. Der står det Blackcurrant Flavor. Det er ingen produsent som setter flavor bak dersom det er ekte vare. Det betyr at det kun inneholder en smak av solbær. Blackcurrant i denne betydningen betyr det samme som naturlig gjør på forsiden av andre produkter: nemlig ingenting!!

Takk for utfyllende kommentar. Vi kan ikke garantere dette sikkert, så vi anbefaler derfor interesserte og kunder med allergi mot solbær om å angi dette for sikkerhets skyld, så vi kan sende et produkt som 100% sikkert ikke slår ut for solbærallergikere - nemlig Veg1 med appelsinsmak, eller en av de andre smakene produsenten av og til varierer med :)

På tide å oppdatere produkt bilde?

Hei!

Vi har nå oppdatert produktbildet.


Mvh
Vigdis

Over leser jeg om en sønn på 5 år som IKKE får lov til å spise kjøtt. Han blir heller proppet full med kosttilskudd. HELT FEIL, stakkars barn! Næringskjeden folkens.

Våkn opp, grill en god biff eller stek litt god laks.

Det er på tide.

Huff. Har han mast etter å få kjøtt, og etterspurt det? Til tross for at han veit hvor det kommer fra? Og gitt uttrykk for at han virkelig ønsker det?

Har selv motsatte erfaringen der jeg ble tvunget til å spise kjøtt da jeg var mindre. De drev og lurte i meg. Skulle gjerne hatt den artikkelen å lese om den gutten som etterspurte kjøtt uten å få det.

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.