Du er her: Vegetarbutikken > Tilskudd >

Opti3: Vegansk omega 3-kosttilskudd

Vegetar-vennlige kapsler med langkjedet omega 3. Dette supplementet inneholder både EPA og DHA fra algeolje. 

 

OBS:  Vi har hatt leveranseproblemer med dette produktet. Det er derfor dessverre ikke tilgjengelig for salg akkurat nå. Legg gjerne igjen epostadressen din i kommentarfeltet om du vil ha informasjon så snart det er tilgjengelig igjen. Din kommentar publiseres selvsagt ikke.

 

Dette er et supert tilskudd for deg som vil ha en god og sikker kilde til de kjernesunne, langkjedede omega 3-fettsyrene EPA og DHA. Tablettene er godkjent av både The Vegan Society og The Vegetarian Society!

Kilden til omega 3 i Opti 3 er mikroalgeolje som dyrkes innendørs i tanker. Denne er derfor et svært godt alternativ til tran og fisk, da man unngår probematikken med forurensing og minsking av fiskebestanden. 

Både EPA og DHA har gode betennelsesdempende egenskaper, og kan derfor være gunstig for betennelsestilstander som leddgikt og hjerte- og karsykdommer. Les mer om omega 3 her.

Anbefalinger:
I Norge anbefales et inntak av 0,5 E% av omega 3-fettsyrer, men det gis ingen spesifikke tall for EPA og DHA. EFSA anbefaler 250 mg EPA + DHA per dag for voksne og barn over 2 års alder. For barn mellom 6 mnd og 2 år anbefales 100 mg DHA per dag

En boks har 60 tabletter, og holder derfor til 2 måneders forbruk ved vanlig dosering.

En tablett inneholder: 100 mg EPA + 200 mg DHA + 5 µg vitamin D3 (vegansk)

Innholdsfortegnelse:
Mikroalgeoljer, solsikkeolje, solsikkelecitin, antioksidanter (rosmarinekstrakt, tokoferoler, ascorbyl palmitat), mose/lav-ekstrakt (vit D3), vegetarisk kapsel (modifisert potetstivelse, vegansk glyserol, euchema tang, momo og diglyserider fra fettsyrer, carnubavoks).
 
Allergiinformasjon: Inneholder vitamin E fra soya. Inneholder ikke sukker, hvete eller melkeprodukter.
 

OBS:  Vi har hatt leveranseproblemer med dette produktet. Det er derfor dessverre ikke tilgjengelig for salg akkurat nå. Legg gjerne igjen epostadressen din i kommentarfeltet om du vil ha informasjon så snart det er tilgjengelig igjen. Din kommentar publiseres selvsagt ikke.


BESTSELGERE AKKURAT NÅSISTE NYTT I BUTIKKEN


14 Comments

Kan man ta disse her sammen med veg1-tilskuddet?
For begge inneholder vel D-vitamin, kan ikke det bli for mye?

Men hvordan få til en god balanse mellom omega 3, 6, 9? Er det ikke nettopp forholdet mellom disse som gir best resultat? Så vidt jeg forstår inneholder dette produktet kun omega 3.

Er det mulig å bestille denne på andre måter enn via nettet?

Hei,

Det er riktig at det finnes et optimalt forhold mellom omega 3 og omega 6. I mange kosthold, og spesielt kornbaserte vegetarkosthold, er det en overvekt av omega 6. Derfor trenger man ikke supplementere med omega 6.

Det er omega 3 man kan få for lite av, da spesielt de langkjedede omega 3 fettsyrene.

Omega 9 produserer kroppen selv, så det trenger man ikke få i seg gjennom tilskudd.

Mvh
Marte Bergseng, ernæringsfysiolog og helseansvarlig i Norsk Vegetarforening

Nei dessverre- denne varen fås bare kjøpt via nettet og vår engelske samareidspartner for øyeblikket.

Hei,

Øvre anbefalte inntak for vitamin D i Norge er 50 mikrogram. Veg1 inneholder per dags dato 10 mikrogram vitamin D per tablett, mens en kapsel Opti3 inneholder 5 mikrogram vitamin D.

En tablett Veg1, samt en til to tabletter Opti3 skal derfor ikke utgjøre et problem for en frisk voksen person.

Mvh
Marte Bergseng, ernæringsfysiolog og helseansvarlig i Norsk Vegetarforening

Er dette kosttilskuddet bedre enn Udos Choice? Udos Choice er lettere å få tak i...

Hei.

Dette tilskuddet er en annen type enn den som finnes i Udo's choice. Opti 3 inneholder de lange omega 3-fettsyrene EPA og DHA. I Udo's er det kun den korte fettsyren ALA, og denne må kroppen selv gjøre om til EPA og DHA. Dette er derfor to ulike produkter.

Hei!
Er dette et tilskudd som fiskeallergikere kan bruke? Jeg har fiske og skalldyr allergi, apoteket gir meg beskjed om at omega3 kommer bare i fra fisk og at de ikke kan skaffe meg omega 3 tilskudd fra noe annet enn fisk.

Hei!
Er disse pillene godkjente av norske leger som et fullverdig alternativ til omega 3 fra fisk?

Hei,
Lurer veldig på om dette et tilskudd som fiskeallergikere kan bruke? Jeg har fiske og skalldyr allergi, apoteket gir meg beskjed om at omega3 kommer bare i fra fisk og at de ikke kan skaffe meg omega 3 tilskudd fra noe annet enn fisk..
På forhånd takk for svar!

Hei!
Dette tilskuddet er laget av alger og skal derfor ikke inneholde hverken fisk eller skalldyr. Algeolje inneholder langkjedet omega-3 og opptaket er like bra som omega-3 fra fisk.

Mvh
Vigdis

Hei! lurer på om det fungerer bra å bruke Seven Seas sammen med Opti3? :) Da er d man bør være mest obs på og fleire dekket?

Hei!

Seven Seas og Opti 3 brukt sammen vil dekke de viktigste næringsstoffene. Om du har lave verdier av B12 og/eller vitamin D kan det være lurt å ta ekstra tilskudd av disse da verdiene i Seven Seas er noe lave.

Mvh
Vigdis

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.