Du er her: Vegetarbutikken > Helse >

Plantebasert ernæring

Endelig - en bok som går i dybden rundt vegansk og vegetarisk helse, skreddersydd for norske forhold. Forfatterne er norske veganere, og drøfter alle næringsstoffene og 50 gode kilder til disse.



 

Vegetarmat kan være ekstremt sunt - her lærer du hvordan
Med basis i en ernærings-ABC går forfatterne gjennom alle næringsstoffene og masse supersunne råvarer. Praktiske råd om variasjon, retter du bør mestre, og hvordan du gjør måltider sunnere gjør dette til en unik bok. Alt er  skreddersydd for norske forhold, og basert på solid vitenskap. Boka tar utgangspunkt i en vegan diett, men er relevant for alle som spiser vegetarmat.
 
Samtlige næringsstoffer · Grundige tabeller · Konkrete eksempler · Å innføre mer sunn mat · Å kutte ned på det usunne · Kilder til omega-3 · Proteinmyten · Vitamin B12 · Supermat og hverdagsmat · Egg, melk og alternativer · Behov for kosttilskudd? · Et godt forhold til mat · Vegetar versus vegan · Viktige forhold i Norden · Hensyn for kvinner · Helsebehov for alle aldre
 
Marte Bergseng er ernæringsfysiolog. Vigdis Elise Hafsten avsluttet et vellykket ernæingsfysiolog-studium mens boken ble skrevet. Samlet har de over 30 års erfaring som vegetarianere, hvorav halvparten som veganere.
 
Plantebasert ernæring:
 
Utgitt av Norsk Vegetarforening i 2013. Paperback, 128 sider i fullfarge. Ca 15x21cm.

Få boken for kun kr 100: Når du melder deg inn i Norsk Vegetarforening, kan du velge å få med Plantebasert ernæring for kun 100 kr ekstra. Du får også seks andre utgivelser og flere fordeler som medlem i foreningen.

Varenr: 77. Pris (inkl. forsendelse i Norge): 219,- kr  





3 Comments

Heisann. På s.68 o plantebasert ernæring skriver dere at gunstige fordeler av fiberinntak er "økt gjennomfartstid i tarmen". Mener dere økt gjennomfartshastighet? Fant ikke noe sted dere skulle legge ut evt endringer ved feil.

Hei, og takk for nyttig respons. Det er mulig det burde stått hastighet heller enn fartstid. Vi vil vurdere å endre dette ved et eventuelt nytt opplag. Veldig fint med forslag som dette!

Det heter "gjennomfartstid" på fagspråk.

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
NORSKE VEGGISERSe flere >

FERSKE VEGAN & VEGETARGUIDER

 
I BUTIKKEN

 
SIST KOMMENTERT

 
I FORUMET AKKURAT NÅ

Krishnas Cuisine
 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.