Du er her: Vegetarbutikken > Helse >

Forord fra boka Plantebasert ernæring

Selv godt erfarne veganere og vegetarianere kan oppleve usikkerhet rundt helsespørsmål. Paradoksalt nok er denne usikkerheten både positiv og negativ. La oss starte i den positive enden. 

Når vegetarianere gjør det godt i en helseundersøkelse etter en annen, så er vår opptatthet av helse en viktig faktor i seg selv. Siden vi nærmest må lære litt om helsespørsmål, så nyter vi godt av denne lærdommen. Kunnskap om sunne matvaner skaper motivasjon og gir god allmenhelse.

Usikkerhet om vegetarisme i medier og hos synsere kan være vanskelig å håndtere. Ofte er dette basert på redsel for det ukjente kombinert med gamle fordommer. Denne usikkerheten er gjerne veldig generell og vag. Derfor blir den også vanskelig å ta tak i, uansett hvor kunnskapsrik man måtte være som vegetarianer.

Målet med denne boka er å gjøre deg sunnere, tryggere og gladere i kostholdet ditt, enten du er veganer, vegetarianer, eller om du rett og slett spiser lite kjøtt. Plantebasert ernæring gir deg en  masse håndfaste tips om hvordan du kan spise bedre med utgangpunkt i hvordan du spiser akkurat nå.

For ja: Det finnes helsespørsmål veggiser bør være opptatt av. Denne boka gir deg konkret oversikt over disse. I sum fungerer rådene våre om variasjon, viktige basisretter, spesielt gunstige matvarer  og spesielt viktige næringsstoffer nærmest som en sjekkliste: Jo mer av dette du kan og gjør, jo tryggere kan du føle deg. Vegetarisk og vegansk helse er nemlig ikke et uoversiktlig terreng der farer lurer rundt hvert hjørne. Og med denne boka kan du unngå de få, men virkelige utfordringene som finnes. Og om du ønsker, kan du løfte matvanene dine flere hakk, enten de måtte være mangelfulle, tilfredsstillende eller over gjennomsnittet i dag.

Plantebasert ernæring er skreddersydd for norske forhold. Både vårt kalde klima og jordsmonnet maten vår dyrkes i er viktige faktorer som utenlandsk helselitteratur ikke tar hensyn til. Like viktig er våre lokale matvaner, og utvalget i norske matvarehyller. Vi tør påstå at måten vi tar tak i dette på er ganske unik, og veldig nyttig.

Denne boka er en verktøykasse du kan bruke til det meste. Om kjøttfri helse er et helt nytt tema for deg, så får Plantebasert ernæring deg godt igang. Dersom du sliter litt med motivasjonen, håper vi å hjelpe deg videre. Og om det er konkrete stoffer du vil ha i deg mer av, så gir vi deg håndfaste råd du kan bruke - i dag.

Denne vesle boka forteller ikke alt om livet som veganer eller vegetarianer. Derimot gir den deg de viktigste faktaene og de essensielle rådene, bred oversikt, samt håndfaste løsninger. Den kan utmerket godt benyttes i kombinasjon med andre informasjonskilder. Uansett hvordan du bruker den, håper vi Plantebasert ernæring hjelper deg til å få enda mer ut av den dyrevennlige livsstilen du har valgt for ditt eget liv.

Plantebasert ernæring:

Utgitt av Norsk Vegetarforening i 2013. Paperback, 128 sider i fullfarge. Ca 15x21cm.
Varenr: 77. Pris (inkl. forsendelse i Norge): 219,- kr  

Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.