Du er her: Vegetarbutikken > Etikk >

Vegetarbutikken: Det enkle og gode liv

Helen og Scott Nearing valgte å flytte fra storbyen New York og til et småbruk i Green Mountains tidlig på 30-tallet. Den store depresjonen hadde fått store økonomiske ringvirkninger for folk flest og ekteparet var intet unntak. På det forfalne småbruket utenfor allfarvei fant de lykken i et enkelt og selvforsynt liv. 

 
Tema: Livserfaringer, simple living, selvforsynthet, veganisme

Forfatter(e): Helen og Scott Nearing
Utgitt: 1954, Norsk utgave 2008
Oversatt av: Kari Frislid

Boken gir deg innblikk i deres egne erfaringer fra å bygge opp et småbruk utfra et vegansk grunnsyn. De drev økologisk i en tid hvor det ikke var vanlig og var tilhengere av "ubearbeidet" mat - raw food. Helen og Scott Nearings erfaringer er kanskje ikke unike i dag, men på en tid hvor det å avstå fra all bruk av dyr var heller unormalt fremstår de i dag som foregangspersoner for en livsstil stadig flere drømmer om.

"Vi mener at alt liv skal respekteres -dyr så vel som menneskers. Derfor driver vi verken med jakt eller fiske og vi spiser ikke dyr (...) Mennesker kjøper dem, eier dem, selger dem, tvinger dem til å arbeide for seg, misbruker og torturerer dem og har ingen skrupler med å drepe og spise dem." Fra kapittelet: Vår måte å leve på.

Paperback, 163 sider, gjennomillustrert i sort/hvitt
 
Varenr: 63. Pris (inkl. forsendelse): 220,- kr.


BESTSELGERE AKKURAT NÅSISTE NYTT I BUTIKKEN


Har du en kommentar?

Navn (vises)
E-post (vises ikke)
Lagre dette til neste besøk?
I BUTIKKEN

 
Alt innhold © Norsk Vegetarforening og/eller andre informasjonsleverandører. Om oss | kontaktinfo.